EDİRNE / KEŞAN - Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu

Yahya DURNA - Kurum Müdürü

Özgeçmişi :Eğitim hayatım boyunca her zaman araştıran ve sorgulayan bir birey oldum. Dokuz yıllık deneyimli bir öğretmenim. Bireysel ilişkilere önem veren, insanları ön yargısız dinleyen, bulunduğum ortama kolay ve hızlı bir şekilde uyum sağlayan ve doğru nereden gelirse gelsin yalnızca doğruya kucak açmasını bilen biriyim.Eğitim sürecim içerisinde araştırma, öz motivasyon, girişimcilik ve farklı yetenekler edinme noktasında kendimi geliştirdim. Eğitim yaşamında etkili ve hızlı olmak konusunda son derece özverili ve hevesli olduğumu, pozisyonun gerektirdiği sorumluluğu merak ve istekle üzerime almak istediğimi belirtmek isterim. İstekli, özenli ve dikkatli çalışmanın mutlaka başarı ile sonuçlanacağının bilincindeyim. Başarıyı bireysel çalışmaların değil takım çalışmasının getirdiğinin bilincindeyim. Bir okulda örgüt kültürü ve takım ruhu oluşturularak yenilik ve değişime açık olunduğu taktirde fiziksel imkanların kısmen  göz ardı edilebileceğinin ve başarının takım halinde yakalanabileceğinin farkındayım. Okuduklarımdan ve edindiğim tecrübelerden anladığım kadarıyla "Okul, müdürü kadar okuldur." sözünü benimsemiş biriyim. İyi bir okul müdürü hem öğretmenlerine hem öğrencilerine kaliteli bir eğitim liderliği sunmalıdır. Bunun gereklerini yerine getirmek için ise özverili çalışmalı ve otokratik olmak yerine paylaşılan liderlik yaparak tüm birimlere sorumluluk aşılamalı ve herkesi harekete geçirmelidir. Okul ikliminde tek başına liderlik asla başarıyı getirmeyeceği gibi bireyi aşırı yoracaktır ve çöküşe de sürükleyecektir. Ayrıca iyi bir okul müdürünün öz değerlendirme yapabilmesi ve eleştiriye açık olması gerektiğinin bilincindeyim. Gerektiğinde eleştirmeyi de bilmeli ancak eleştirirken yıkıcı değil yapıcı olmalı ve çözüm odaklı olmalıdır. Kısaca anlattıklarımdan yola çıkarak size yeteneklerim ve çalışma disiplinim ile katkı sağlayabileceğim noktasında şüphem yok.